Жаңалықтар

Жаңа жылдық үздік торттар

Келер жылдың нышаны қой болғандықтан, Жаңа жылдық үстелге қой пішінінде жасалған үздік торттардың дайындалу тәсілдерін ұсынамыз.
29.12.2014 05:37 44535

Келер жылдың нышаны қой болғандықтан, Жаңа жылдық үстелге қой пішінінде жасалған үздік торттардың дайындалу тәсілдерін ұсынамыз.

 Жаңа жылдық үздік торттар

Жаңа жылдық үздік торттар

№1 торт: 2015 жылдың қойы

Жаңа жылдық үздік торттар

Құрамы:

Балды бисквит: жұмыртқа – 5 дана, ұн – 350 г., секер – 250 г., бал – 120 г., қамыр қопсытқышы (разрыхлитель теста) - 1,5 шай қасық, ас содасы - 0,75 шай қасық.

Майлы крем: сарымай (сливочное масло) – 300 г., қойылтылған сүт (сгущенка) – ¾ банка.

Сүтті мастика: қойылтылған сүт – 20 г., құрғақ сүт – 30 г., қант ұнтағы (сахарная пудра), лимон шырыны – 1 мл. (екі-үш тамшы), тағамдық бояғыш (қара).

Қаймақтан жасалған крем: қаймақ – 400 г., қант ұнтағы – 75 г., қара өрік (чернослив) – 50 г., ром (не коньяк) - 2 ас қасық.

Дайындау тәсілі:

1. Балды бисквитке қамыр жасау. Ұнға ас содасы мен ұн қопсытқышын қосамыз.

Жаңа жылдық үздік торттар

2. Жұмыртқаға қант қосып, көпіршітеміз. Соның үстіне алдын ала жылытып алған балды қосамыз да миксермен араластырамыз.

Жаңа жылдық үздік торттар

3. Миксермен араластырып болған соң, банағы ұнды аз-аздап салып, әбден араластырамыз.

Жаңа жылдық үздік торттар

4. Мульти-пісіргіштің кастрөлін сарымаймен майлаймыз. Кастрөлге дайын қамырды салып, 60-70 минут пісіреміз. Әдбен піскен соң, ыдыстан шығарып, суытамыз.

Жаңа жылдық үздік торттар

5. Крем дайындау. Қара өрікті ұсақтап тураймыз да бетіне ром не коньяк құямыз. Бетін жауып 30 секундқа микротолқынды пешке қоямыз.

Жаңа жылдық үздік торттар

6. Қаймақты қант ұнтағымен араластырамыз да соңына қарай қаймаққа арналған қоюлататын ұнтақ қосамыз. Үстіне суытылған қара өрікті саламыз. Әбден араластырамыз.

Жаңа жылдық үздік торттар

7. Балды нанды төртке бөлеміз (жіппен). Ең астыңғы бөлігін шетке алып қоямыз, кейін одан қойдың басын жасаймыз. Қалғандарының ортасына қаймақтан жасалған крем жағамыз. Тортты 4 сағатқа тоңазытқышқа қоямыз.

Жаңа жылдық үздік торттар

8. Жұмсартылған сарымайға қоюлатылған сүт қосамыз да миксермен араластырамыз.

Жаңа жылдық үздік торттар

9. Енді тортты әшекейлейміз. Сарымайдан жасалған кремді балды нанның бетіне жұлдызша түрінде тамызып құямыз. Крем тортты түгелдей жауып тұруы керек.  

Жаңа жылдық үздік торттар

10. Қойдың басын жасауға алып қалған балды нанның бөлігін бас пішінінде кесіп, бетіне майлы кремді жағамыз. 30 минуттай тоңазытқышқа қоямыз. Тоңазытқыштан алған соң, бетіндегі кремді тегістеп шығамыз.

Жаңа жылдық үздік торттар

11. Сүтті мастика жасау. Алдымен құрғақ сүт пен қант ұнтағын араластырып, оған қоюлатылған сүт құямыз (сгущенка банкасының 2/3 бөлігі). Қолмен араластырамыз. Лимон шырынын қосамыз да қайтадан араластырамыз. Егер мастика жабысқақ болса, аздап қант ұнтағы мен құрғақ сүт қосуға болады.

Жаңа жылдық үздік торттар

12. Мастиканың үштен бір бөлігін алып қаламыз да, қалғанына қара түсті тағамдық бояғыш қосамыз. Дайын мастиканы күлше түрінде оқтаумен жаямыз да, балды нанның бетіне жабамыз. Қасықпен тегістеп шығамыз.

Жаңа жылдық үздік торттар

13. Ақ мастикадан қойдың көзін жасаймыз, оған мұрын саламыз. 

Жаңа жылдық үздік торттар

14. Дайын болған қойдың басын тортқа жапсырып, боялған мастикадан қойдың құлағы мен аяқтарын жасаймыз.

Жаңа жылдық үздік торттар

2015 жылдың қойы дайын!

№2 торт: Қозы

Жаңа жылдық үздік торттар

Құрамы:

Дайын шоколад қоспасы - 1 қорап;

шоколад - 2 дана;

Зефир - 1 қорап;

Қант ұнтағы - 50 г.,

Шоколадты кәмпиттер - 1 қорап (әшекейлеуге).

Дайын шоколад қоспасын екі ыдысқа бөліп саламыз. Үлкені қойдың денесін, ал кішісіне басын жасауға арналған.

Жаңа жылдық үздік торттар

Екі бөлек пісіреміз де суытып аламыз.

Жаңа жылдық үздік торттар

Жайпақ табаны жұқалтырмен (фольга) жауып, оған шоколадты қойдың денесін саламыз. Үстін тегістей зефирмен жауып шығамыз да бетіне қант ұнтағын себеміз. Суыту үшін тоңазытқышқа қоямыз. 

Жаңа жылдық үздік торттар

Қойдың басын нутелламен жауып шығамыз. Шоколадты кәмпиттерден көзін, мұрнын жасаймыз. 

Жаңа жылдық үздік торттар

шоколадтан қойдың аяқтарын жасауға болады. 

Жаңа жылдық үздік торттар

Торт дайын.

№3 торт: Тәтті қошақандар

Жаңа жылдық үздік торттар

Құрамы:

Шоколадты кекс - 10 дана;

Майлы крем - 500 г (миксермен араластырылған қаймақ, сары май және қант).;

Зефир - 1 қорап (ұсақ);

Кәмпиттер мен желе - әшекейлеу үшін.

Жаңа жылдық үздік торттар

Дайын кекстерге майлы крем жағамыз.

Жаңа жылдық үздік торттар

Кремнің бетіне ұсақ зефирлер жапсырамыз. 

Жаңа жылдық үздік торттар

Желе кәмпиттерді қойдың басы ретінде орнатамыз да оған көз жасаймыз. 

Жаңа жылдық үздік торттар

Дастарханға қоймас бұрын тоңазытқышта ұстаймыз. 

№4 торт: Жаңа жылдық қошқар

Жаңа жылдық үздік торттар

Құрамы:

Басы: ақ және қара шоколад, кокос ұнтағы (стружка)

Денесі: Печенье - 400 г.;

Қант - 150 г.;

Қаймақ - 500 г.;

Кофе - 2 шай қасық.

Дайындау тәсілі:

1. Крем дайындау. Қаймақ пен қанты біркелкі қою қоспа болғанша араластырамыз. Миксермен араластырсаңыз тіпті жақсы. 

2. Бөлек ыдысқа кофе қайнатып, аздап қант қосамыз. Кофені суытамыз. 

3. Алдын ала тортқа арналған тәрелке дайындап қоямыз. Жылы кофеге печеньені тез-тез батырып, тәрелкеге қой пішініне келтіріп саламыз. Егер печенье борқылдақ болса, ол кофеге тез еріп, сынып қалады, сондықтақ қатты печенье болған жақсы. 

4. Печеньелерді бір қабат етіп тізген соң бетін креммен жауып шығамыз. Печеньелер біткенше осылай қабат-қабат үйілген торт жасаймыз. Кремді барынша мол етіп жағамыз. 

5. Соңынан бетін тегіс етіп креммен жабамыз да, үгітілген жаңғақпен сеуіп шығамыз. Екі сағатқа тоңазытқышқа қоямыз. 

6. Басын жасау. Фольгадан қойдың басы пішіндес форма жасаймыз. Ақ шоколадты ерітіп, аздап суыған соң фольгадан жасалған дайын формаға құямыз. Қара шоколадтан қойдың көзі мен мұрнын жасаймыз. 

7. Тортты тоңазытқыштан алып, оған қойдың шоколадты басын жапсырамыз. 

№5 торт: Бұйра бас

Жаңа жылдық үздік торттар

Құрамы:

Бисквит: жұмыртқа – 5 дана, ұн – 350 г., секер – 250 г., бал – 120 г., қамыр қопсытқышы (разрыхлитель теста) - 1,5 шай қасық, ас содасы - 0,75 шай қасық).

Крем: Қант - 1 стақан; ұн - 1/4 стақан; сүт - 1 стақан, сары май (сливочное масло) - 220 г., ванильді қант - 1 шай қасық. 

Дайындау тәсілі:

1. Бискивтті №1 тортта көрсетілгендей етіп пісіреміз. 

2. Крем дайындау. Эмальды ыдысқа сүт құйып, бәсең отқа қоямыз. Оған ұн сеуіп, үздіксіз араластырып тұрамыз. Аздап қайнауға дейін жеткіземіз де, біраз суыған соң сары май, қант және ванильді қант қосамыз. Қоспаны 10-12 минуттай миксермен араластырамыз.

3. Бисквитті 3 бөлікке бөлеміз (жіппен), жұқалап креммен жағып шығамыз. 

4. Бисквиттің бетін тегістеу үшін жұқалап крем жағамыз да, екінші ретінде  жұлдызша түрінде тамызып құямыз. Крем тортты түгелдей жауып тұруы керек. 

5. Алдыңғы торттарда көрсетілгендей етіп көзі мен мұрнын саламыз. Торт дайын.Астарыңыз дәмді болсын!

Суреттер www.pechenuka.ruwww.povar.ru сайттарынан алынды.

Бөлісу:
Telegram Қысқа да нұсқа. Жазылыңыз telegram - ға