- 200 г шикі қызылша
- 100 г қара өрік
- 30 г грек жаңғағы
- 40 г майонез немесе йогурт
Қызылша мен жаңғақты, қара өрікті блендермен езіп алыңыз. Майонез қосып араластырсаңыз, салатыңыз дайын.
Қызылшаның денсаулыққа пайдасы
Қызылша дәрумендерге бай көкеніс. Құрамындағы бетаин дәрумені артық салмақтан арылуға көмектессе, екінші жағынан бауыр ауруына өте пайдалы. Қызылша асқазан мен ішек жолдарын жақсы тазалайды. Осы бір аса пайдалы көкеністі баладан бастап, егде қарттарға дейін жей беруге болады. Тағы бір артықшылығы – қызылшаны қайнатып пісірсеңіз де емдік қасиеті мен дәруменін жоғалтпайды.
Ас болсын!
Бөлісу:
Қысқа да нұсқа. Жазылыңыз telegram - ға
Алдыңғы жаңалық
Шарап пен тағамдар үйлесімі
Келесі жаңалық
Баланы кітап оқуға қалай қызықтырамыз?