Көктемде адам ағзасы дәрумендерге көбірек мұқтаж екені белгілі. Себебі иммунитет төмендейді, деп хабарлайды El.kz ақпарат агенттігі. Осы орайда көкөніс пен жеміс шырынының пайдасы жайлы айтқымыз келеді.
Адам ағзасының иммунитет жүйесін күшейтуге әсері көп А және С дәрумендері тұздар мен микроэлементтерге бай. Мұндағы антиоксиданттар тіндердің қартаюын баяулатады.
Бұл сусынның құрамында әр алуан жемістер болғандықтан, қыста, көктемде түрлі инфекцияларға қарсы ағзаның күресу қабілетін арттырады, оны А және С дәрумендерімен байытады. Шаршағанды басады.
Оны тұрақты түрде ішетін адамның жүрек бұлшық еті нығаяды, жүрек аритмиясынан арыла бастайды, асқынған гастритті басуға да пайдасы орасан. Ас қорытуды жақсартады, қан аздығында да шипалы. Қоршаған ортаның жағымсыз жағдайынан да қорғануда шабдалы шырынын ішкен дұрыс.
Шырынды таңертең аш қарынға бір стақаннан ішуден бастап, сосын мүмкіндігінше әрбір 2-2,5 сағат сайын бір стақаннан ішіп, екі ай емге пайдаланады.