Таңғы асты түрлендіргіңіз келе ме?
Сәтті күн таңғы астан басталады. Денсаулыққа пайдалы әрі сіңіміді таңғы ас – бүкіл күніңіздің жақсы әрі сергек өтетініне кепілдік бола алады. Сол себепті дәмді әрі пайдалы ас пісірген дұрыс. Егер күнде жұмыртқа мен ботқа жеуден жалықсаңыз, El.kz интернет жобасы ұсынған 7 түрлі мінсіз таңғы астың түрлерімен таныс болыңыз.
Сұлы жармасы құймағы
Ол үшін:
- 1 жұмыртқа және 1 жұмыртқаның ақуызы
- 3 ас қасық сұлы жармасы
- 3 ас қасық сүт
- Какао (қалауыңыз бойынша)
Әзірлеу әдісі:
- Барлық ингредиенттерді мұқият араластырып, табаға құямыз (табаға бір тамшы күнбағыс майын жақсаңыз болады). Табаның қақпағын жауып, құймақтың түсі қоңырқай тартқанға дейін күтеміз. Келесі бетіне аударып, тағы күтеміз.
- Сұлы жармасы құймағына қалауыңызша ірімшік, жеміс-жидек, тосап, қаймақ қосып ұсынуыңызға болады.
Ірімшік пен алма қосылған бәліш
Ол үшін:
- 100 гр ірімшік
- 1 жұмыртқа
- 1\2 алма
- 1 шәй қасық мак
Әзірлеу әдісі:
- Алдымен ірімшікті жұмыртқамен араластырамыз. Оған туралған алма мен бал қосамыз.
- 200 °С температураға қойылған пешке 15-20 минут пісіреміз.
- Тағамды ұсынбас бұрын, сәл салқындатып алған дұрыс.
Кәді қосылған құймақ
Ол үшін:
- 250 гр кәді
- 2 жұмыртқа
- 30 гр кебек немесе жасунық
- Тұз бен бұрыш қалауыңызша
- Жұмсақ ірімшік
- Йогурт
Әзірлеу әдісі:
- Кәдіні үккішке үгеміз. Жұмыртқа қосып, үстіне кебек себеміз. Жақсылап араластырып, тұз бен бұрыш қосамыз.
- Келесі кезекте табаға құйып, екі жағын кезек-кезек аударып, пісіреміз.
- Құймаққа керекті соусты әзірлеу үшін, жұмсақ ірімшікке йогурт қосып, қаймақ тәріздес күйге енгенше араластырамыз.
- Кәді қосылған құймақтың үстіне соус салып, ыстық күйінде ұсынамыз.
Тәтті орама
Ол үшін:
- 100 г суға піскен күріш
- 1 жұмыртқа және 2 жұмыртқаның ақуызы
- 80 гр жұмсақ ірімшік
- Жеміс-жидек (құлпынай, шие, банан т.б.)
Әзірлеу әдісі:
- Піскен күріш пен ақуызды араластырып, табаға пісіреміз. (табаға күнбағыс майын жақпағаныңыз абзал).
- Ірімшік пен жидектерді араластырамыз.
- Орамаға жидекті жағып, әдемілеп ораймыз.
Сұлы жармасы қосылған алма
Ол үшін:
- Жұмсақ ірімшік
- Корица қалауыңызша
- Жұпар жүзімі (мускат жаңғағы) қалауыңызша
- Бір шымшым мак
- Грек жаңғағы
- 1 ас қасық сұлы жармасы
- Аздаған бал
Әзірлеу әдісі:
- Үлкен қызыл алманы таңдаймыз (үлкені дұрыс). Ұқыппен ортасын тазалаймыз.
- Алманың ішіне 1 ас қасық ірімшік, сұлы жармасы, үгітілген грек жаңғағын салып, бетіне мак пен корицаны себеміз.
- Пешке алма жұмсарғанша 15 минуттай пісіреміз.
- Дайын асты салқын сондай-ақ ыстық күйінде де жеуге болады.
Сұлы жармасы қосылған құймақ (панкейк)
Ол үшін:
- 50 г сұлы жармасы
- 2 жұмыртқа
- 15 г мейіз
- Бірнеше тамшы бал
- 50 г майсыз ірімшік
Әзірлеу әдісі:
- Барлық ингредиенттерді араластырамыз.
- Екі жағын аударып, пісіреміз.
- Құймақты ыстық күйінде ұсынамыз. Қалауыңызша майлылығы 5% ірімшік қосуға да болады.
Құтыдағы сұлы жармасы
Ол үшін:
- 1\2 стақан сұлы жармасы
- Жұмсақ ірімшік
- Йогурт
- 1 банан
- Жидек қалауыңызға ақарай
- Бір шымшым какао немесе корица
- 1 шәй қасық бал
Әзірлеу әдісі:
- Шыны банкаға немесе құтыға алма кезек сұлы жармасы, 2 ас қасық йогурт, кесілген бананды сатылап орналастырамыз. Бетіне жидек салып, үстіне какао немесе корицаны себеміз.
- Қақпағын жабамыз. Жақсылап араластырамыз. Түні бойы тоңазытқышта қалдырамыз.
Астарыңыз дәмді болсын!