Британдық ғалымдар 13 жыл жасаған зерттеулерін мәлімдеді

9 Наурыз 2013, 09:35

Жоғарғы деңгейдегі өңдеуден өткен ет өнімдерін жиі қолданатын адамдардың өмірі қысқарады. Бұндай тұжырымды британдық ғалымдар 13 жыл бойы жасаған зерттеулерінен кейін мәлімдеді. Осы уақыт ішінде дәрігер мамандар Еуропаның көптеген елдеріндегі 500 мыңнан астам науқастың түрлі дертін бақылаған. Олардың әрбір 17-сі осындай ет өнімдерін ұдайы пайдаланғандықтан қаза болғаны анықталды.  Себебі, бұл тағамдардың құрамында жүрек-қантамыр ауруын немесе түрлі ауыр дерттерді туғызатын тұз бен консерванттардың мөлшері көп кездескен. today.kz

Жоғарғы деңгейдегі өңдеуден өткен ет өнімдерін жиі қолданатын адамдардың өмірі қысқарады.

Бұндай тұжырымды британдық ғалымдар 13 жыл бойы жасаған зерттеулерінен кейін мәлімдеді. Осы уақыт ішінде дәрігер мамандар Еуропаның көптеген елдеріндегі 500 мыңнан астам науқастың түрлі дертін бақылаған. Олардың әрбір 17-сі осындай ет өнімдерін ұдайы пайдаланғандықтан қаза болғаны анықталды.  Себебі, бұл тағамдардың құрамында жүрек-қантамыр ауруын немесе түрлі ауыр дерттерді туғызатын тұз бен консерванттардың мөлшері көп кездескен.

today.kz

Бөлісу: